Γιώργος Καλαμίτσης

Γιώργος Καλαμίτσης

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής, Πρόεδρος Συλλόγου Ασθενών Ήπατος, «Προμηθέας»

Ο Γιώργος Καλαμίτσης είναι ψυχολόγος με πολυετή εμπειρία στον χώρο των Μ.Κ.Ο που έχουν ως επίκεντρο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τόσο σε θέματα δημόσιας υγείας αλλά και εξαρτήσεων, με προσήλωση πάντα στον άνθρωπο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων που αφορούν κυρίως στις ιογενείς ηπατίτιδες, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Από το 2012 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στον οποίο είναι ιδρυτικό μέλος. Μέσω του Συλλόγου και από την εμπειρία του ως ασθενής εστιάζει καθημερινά στην παροχή υποστήριξης στους ανθρώπους που ζουν με ιογενείς ηπατίτιδες Β και C ή άλλα νοσήματα του ήπατος, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους καθώς και στην τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατιτίδων. Έχει συνεργαστεί εκτενώς με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Ελλάδα, με τον ασθενή στο επίκεντρο.
Από το 2015 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του World Hepatitis Alliance. Επίσης, από το 2016 αποτελεί μέλος του Hepatitis B & C Public Policy Association.