Έλενα Χουλιάρα

Share:

Έλενα Χουλιάρα

Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου, Μέλος Δ.Σ. PhRMA Innovation Forum (PIF), Μέλος Δ.Σ. ΣΦΕΕ

Η Έλενα Χουλιάρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ALBA Graduate School (MBA).
Η καριέρα της στον φαρμακευτικό κλάδο ξεκίνησε πριν 19 χρόνια από την εταιρεία Novo Nordisk, όπου ανέλαβε θέσεις αυξημένης ευθύνης σε διεθνές επίπεδο. Εντάχθηκε στη διοικητική ομάδα της AstraZeneca Ελλάδας το 2011 και από μια σειρά θέσεων ευθύνης κατάφερε να αναδείξει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε θεραπευτικές κατηγορίες στρατηγικής σημασίας, με σκευάσματα καρδιολογικά, διαβητολογικά, αναπνευστικά και ογκολογικά. Από τον Δεκέμβριο του 2016, βρίσκεται στη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και του PhRMA Innovation Forum, υποστηρίζοντας την καινοτομία, την ανάπτυξη και την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα, δημιουργώντας αξία τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και την κοινωνία.

Συμμετέχει σε: