Ανδρέας Μελιδώνης

Share:

Ανδρέας Μελιδώνης

Παθολόγος-Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Α' Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου, Γ.Ν.Π. Τζάνειου

Ο κ. Ανδρέας Μελιδώνης γεννήθηκε στο Ληξούρι Κεφαλληνίας. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Πρότυπου Σχολής. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από όπου και έλαβε το πτυχίο του με «Άριστα».
Έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας το 1984.
Απέκτησε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας το 1986.
Απέκτησε την εξειδίκευση της Διαβητολογίας το 1988.
Απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994.
Σήμερα είναι Συντονιστής Διευθυντής της Α’ Παθ/κης κλινικής και του Διαβητολογικού Κέντρου, του Κέντρου Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού του Τζανείου Νοσοκομείου. (Γενικό Νοσοκομείο Τζάνειο, Α’ Παθολογική Κλινική και Διαβητολογικό Κέντρο, Πειραιάς)
Διετέλεσε επανειλημμένα Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και Πρόεδρος ομάδων εργασίας της Διαβητολογικής Εταιρίας.
Περισσότερες των 300 εργασιών του, έχουν παρουσιασθεί σε Πανελλήνια Συνέδρια, ενώ 200 εργασίες του, έχουν παρουσιασθεί σε Διεθνή Συνέδρια. 52 εργασίες του έχουν βραβευθεί σε ιατρικά συνέδρια.
103 μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή περιοδικά (Pubmed – ResearchGate) και έχει συγγράψει 10 βιβλία ιατρικού περιεχομένου.
Συμμετείχε σε 63 ερευνητικά προγράμματα του ΕΟΦ.
Έχει οργανώσει δεκάδες επιστημονικές εκδηλώσεις και σεμινάρια, ενώ το συνέδριο που οργανώνει επί 4νθήμερο κάθε χρόνο τα τελευταία 22 χρόνια στο Ζάππειο με θέμα «Ημερίδες Μεταβολισμού», αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό και επιστημονικό θεσμό με πανελλήνια ιατρική αναγνώριση.