Αφροδίτη Νόννη

Share:

Αφροδίτη Νόννη

Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Αφροδίτη Νόννη αποφοίτησε το 1990 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικεύτηκε στην Παθολογική Ανατομική, στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Περιφερειακού, Πανεπιστημιακού, Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Π.Π.Γ.Ν.Ι.), από το 1991 έως και το 1995, οπότε και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας. Έλαβε τον τίτλο της Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1997. Μετεκπαιδεύτηκε στη Μονάδα Μαστού του Πανεπιστημίου του Bristol, Νοσοκομείο Southmead, U.K. (1996-1997) και στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του University College of London (UCL), (2000).

Υπηρέτησε ως Επιμελήτρια Β’ Παθολογικής Ανατομικής (επί θητεία) στο Π.Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, από το 1998 έως το 2003. Το 2003, κρίθηκε Λέκτορας Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. και τοποθετήθηκε στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής. Το 2009, κατόπιν κρίσεως, εξελίχθηκε σε Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής και το 2012 μονιμοποιήθηκε στην ίδια θέση, στην οποία και υπηρέτησε μέχρι το 2016. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 και κατόπιν κρίσεως, ανέλαβε καθήκοντα ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ενώ από τον Ιούνιο του 2022, και πάλι κατόπιν κρίσεως, ανέλαβε καθήκοντα ως Καθηγήτρια, στο ίδιο Εργαστήριο. Τον Ιούλιο του 2021 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (Ε.Ε.Π.Α.).

Η κύρια ενασχόλησή της, σε διαγνωστικό επίπεδο, εκτός του γενικού υλικού, εστιάζεται, κυρίως, στη διεκπεραίωση των ιστολογικών εξετάσεων των κατευθυνόμενων και μη βιοψιών μαστού, ενώ το πεδίο του ερευνητικού της ενδιαφέροντος είναι στραμμένο, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, στις αλλοιώσεις του μαζικού αδένα. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται ιδιαίτερα, με τη μοριακή ανάλυση βιοδεικτών, που αφορούν, κυρίως, το καρκίνωμα του μαστού.

Οι δημοσιεύσεις της κ. Νόννη σε ξενόγλωσσα περιοδικά φθάνουν τις 110, ενώ οι βιβλιογραφικές αναφορές (citations) τις 2320 (h-index = 26).

Συμμετείχε, επίσης, ως ομιλήτρια, σε πολλά ξενόγλωσσα και ελληνικά συνέδρια, σεμινάρια ή επιστημονικές εκδηλώσεις.

Συμμετέχει σε: