Βασίλειος Τσιμιχόδημος

Share:

Βασίλειος Τσιμιχόδημος

Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη - Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο Βασίλειος Τσιμιχόδημος είναι Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Γεννήθηκε το 1971 στη Χαλκίδα της Εύβοιας. Από το 1990 μέχρι το 1997 φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου «Άριστα». Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (2001-2006). Το 2004 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2007 διορίστηκε στη θέση του Επιμελητή Β΄ ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ το 1010 εκλέχτηκε στη θέση του Λέκτορα Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εξειδικεύτηκε στο Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» (2013-2014) και στο Institute of Clinical Physiology, Italian National Research Council, Pisa, Italy (2017).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα και έχει δημοσιεύσει 96 εργασίες σε διεθνή περιοδικά μετά από κρίση.