Βασίλης Κοντοζαμάνης

Share:

Βασίλης Κοντοζαμάνης

Σύμβουλoς του Πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA). Πτυχιούχος Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).Έχει εργαστεί, ως επιστημονικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Συστημάτων Υγείας), και του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε Υπεύθυνος Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ, από το 1999 ως το 2004 που έγινε Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) έως το Φεβρουάριο 2008 και Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. από το 2008 ως το Σεπτέμβριο του 2009. Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής από τον Οκτώβριο 2012 έως τον Αύγουστο 2014. Γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας από τον Αύγουστο 2014 μέχρι το Φεβρουάριο 2015. Σύμβουλος πολιτικής και διοίκησης υπηρεσιών υγείας μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Τον Ιούλιο του 2019 έγινε

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές, όπως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Φαρμακευτικό Φόρουμ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε υφυπουργός Υγείας και στις 5 Ιανουαρίου 2021 αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέση που διατήρησε έως τις 31 Αυγούστου 2021.

Συμμετέχει σε: