Βασιλική Αμπελογιάννη

Share:

Βασιλική Αμπελογιάννη

Προϊσταμένη Τμήματος Πληροφορικής, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Η Βασιλική (Βάσω) Αμπελογιάννη γεννήθηκε το 1973 στο Αγρίνιο, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής τον Δεκέμβριο του 1996. Από το 1997 μέχρι και το 2002, εργάστηκε ως Project Manager στην ανάπτυξη εφαρμογών και στον Προγραμματισμό στην Διεύθυνση Πληροφορικής της Εμπορικής Τράπεζας. Από το 2003 και μέχρι σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Πληροφορικής και Οργάνωσης του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, στο οποίο είναι και Προϊσταμένη.
Το έργο του Τμήματος Πληροφορικής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, το οποίο συστήθηκε το 2003, είναι αξιόλογο και αρκετά μεγάλο μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει από τις βασικές υποδομές (δομημένη καλωδίωση στο Νοσοκομείο και σε όλες τις δομές του, δημιουργία Data Room, δίκτυο και τηλεφωνία στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ από το 2006, εγκατάσταση και συντήρηση του 3ου μεγαλύτερου δικτύου υπολογιστικών συστημάτων στην Ήπειρο), μέχρι Πληροφοριακά Συστήματα και εφαρμογές στο σύνολο του Εργαστηριακού Τομέα και σύστημα PACS με άμεση πρόσβαση για όλο το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, Πληροφοριακά Συστήματα επίσης στο σύνολο της Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας, του Φαρμακείου και τμηματικά της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, το Τμήμα Πληροφορικής του Γ.Ν. Άρτας έχει συμμετάσχει σε μια σειρά έργων με τελευταίο την Κοινή Δράση για την εφαρμογή του κανονισμού του GDPR στις χώρες της Ευρώπης.
Η κ. Αμπελογιάννη είναι επίσης προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Ηπείρου). Γνωρίζει Αγγλικά (άριστα) και Γερμανικά (μέτρια).
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, του Ηλία 19 ετών, φοιτητή στο ΑΠΘ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και της Αθηνάς, 17 ετών, μαθήτριας Γ΄ Λυκείου.