Δημήτρης Ζάβρας

Share:

Δημήτρης Ζάβρας

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο Δημήτρης Ζάβρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Εφαρμοσμένη Φυσική (Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης), στη Στατιστική (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας). Το 2010 έλαβε το Διδακτορικό του στην Έρευνα Υπηρεσιών Υγείας και τα Οικονομικά της Υγείας, από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Στο παρελθόν έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και σε Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη μελέτη της χρήσης υπηρεσιών υγείας, της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, της επιλογής προμηθευτή ιατρικής περίθαλψης, των μη ικανοποιημένων αναγκών για ιατρική περίθαλψη και του επιπέδου υγείας.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.