Ελένη Κορνάρου

Share:

Ελένη Κορνάρου

Τομέας Επιδημιολογίας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Αθήνα

Η Ελένη Κορνάρου σπούδασε Δημόσια Διοίκηση (1977-1981), Πολιτικές Επιστήμες (1983) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στη Νομική Αθηνών
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (1989-1990) και διδακτορική διατριβή (1992) πάνω στη Μεθοδολογία της έρευνας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής. Επίσης έκανε μεταπτυχιακά στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.
Κατέχει Certificate of Proficiency in English, Diplome d΄ Εtudes Superieures.
Από το 1990 έως σήμερα εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Είναι υπεύθυνη στη διδασκαλία του μαθήματος «Επιδημιολογικές Μέθοδοι και Υπηρεσίες Υγείας». Συμμετέχει στην οργάνωση και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μαθήματος «Αρχές Επιδημιολογίας στη Δημόσια Υγεία» και του Σεμιναρίου Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής. Διδάσκει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιδημιολογίας ΕΣΔΥ/ΤΕΙ «Εφαρμοσμένης Δημόσιας Υγείας» και σε όλα τα μαθήματα του τομέα.
Έλαβε μέρος σε 20 ερευνητικά προγράμματα. Δημοσίευσε 35 Ελληνικές Εργασίες, 10 εργασίες σε ξένα επιστημονικά περιοδικά, 25 κεφάλαια σε Ελληνικά βιβλία, 16 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία. Έχει μεταφράσει και κάνει την επιστημονική επιμέλεια σε 9 βιβλία. Συμμετείχε με ανακοινώσεις σε 37 Ελληνικά συνέδρια και 13 διεθνή συνέδρια. Κατέχει 2ο βραβείο πρωτότυπης ερευνητικής εργασίας.