Ελένη Αλμπάνη

Share:

Ελένη Αλμπάνη

Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Ελένη Αλμπάνη γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Σπούδασε Νοσηλευτική στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας κατά το χρονικό διάστημα 1992-1996, καθώς και Κοινωνική Εργασία κατά το χρονικό διάστημα 2002-2005 στο ίδιο ίδρυμα. Σήμερα φοιτά στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου.
Κατά το χρονικό διάστημα 2008-2010 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».
Κατά το χρονικό διάστημα 2010-2012, απέκτησε και δεύτερο Μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Ιταλίας. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .
Εργάστηκε για 20 έτη στον κλινικό χώρο ως Νοσηλεύτρια. Από το 1997 έως το 1998 εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στη ΜΕΝ Νεογνών. Το Ιούνιο του 1998 διορίστηκε ως νοσηλεύτρια στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών «Καραμανδάνειο», αρχικά στην παιδιατρική κλινική και στη συνέχεια στο τακτικό Διαβητολογικό Ιατρείο και Μεταβολικών Νοσημάτων. Από το 2015 έως και το Φεβρουάριο του 2018 διετέλεσε Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2012 έως τον Απρίλιο 2015 υπηρέτησε ως Υποδιοικήτρια της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος (ΦΕΚ 477/11-10-2012) με αρμοδιότητες την παρακολούθηση και εποπτεία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολιτικών, της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας, Διεύθυνσης Πληροφορικής, τους τομείς Ψυχικής Υγείας και Δημόσιας Υγείας, τη λειτουργία του ΚΕΠΥΚΑ, τα προγράμματα ΕΣΠΑ (ΦΕΚ 240/Β΄/08-02-2013), την εποπτεία των μονάδων και δομών Ψυχικής Υγείας, εποπτεία για θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την εποπτεία των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού.
Σήμερα εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής, του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό αντικείμενο την Παιδιατρική Νοσηλευτική.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά (Νοσηλευτική –Ε.Σ.Ν.Ε, Νοσηλευτική Ε.Ν.Ε., Διεπιστημονική Φροντίδα Υγείας, Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής, Journal of Clinical Nursing, American Journal of Infection Control (AJIC), iMedPub Journals, Ann Gastroenterol.), και έχει παρουσιάσει δεκάδες ανακοινώσεις σε Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια. Έχει οργανώσει ως επιστημονικά υπεύθυνη εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει τη συγγραφή κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία. Υπήρξε Πρόεδρος και μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών αρκετών συνεδρίων. Συμμετέχει σε νοσηλευτικές εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς.

Συμμετέχει σε: