Ευανθία Ορφανού

Share:

Ευανθία Ορφανού

Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Ν. Έβρου «Μαζί για Ζωή», Γ’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Α’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Σπάνιων Ασθενών Ελλάδας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Γ. Ν. Διδυμότειχου

Η κυρία Ευανθία Ορφανού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της εξ ολοκλήρου στη Γερμανία (1989) και ακολούθως σπούδασε Τεχνολόγος Εργαστηρίου, ενώ ολοκλήρωσε επίσης κύκλο σπουδών Διασώστη Α’ Βοηθειών (Paramedic) με εμπειρία σε ΤΕΠ, Μονάδα και Αναισθησιολογικό Τμήμα. Είναι σπουδάστρια (εξ αποστάσεως) του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Βερολίνου με αντικείμενο «Δημόσιες Σχέσεις» (“Public Relations”).
Στην Ελλάδα (από το 2000) εργάσθηκε επί σειρά ετών στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ) στο Τμήματα Εθιμοτυπίας, Άμυνας, Πολιτικό Τμήμα και στο Γραφείο του Πρέσβη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της στην Πρεσβεία της ΟΔΓ από τις ανωτέρω θέσεις υπήρξε συνεχής και άψογη συνεργασία με τα αντίστοιχα Υπουργεία και το Γραφείο Εθιμοτυπίας της Ελληνικής Βουλής και οι συστάσεις της από δύο Πρέσβεις της ΟΔΓ είναι άριστες.
Έχει εργασθεί επίσης επί σειρά ετών ως Εθελόντρια Διασώστης Α’ Βοηθειών (Paramedic) του Γερμανικού ΕΚΑΒ με συμμετοχή σε ασθενοφόρα και Μονάδες Ασθενοφόρων.
Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή», καθώς και Αν. Γραμματέας στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας.
Διατελεί επίσης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας, έχοντας ολοκληρώσει διετή θητεία ως Πρόεδρος (2017-18), και συμμετέχει ως Γραμματέας στην Ένωση Γονέων Ορεστιάδας.
Συμμετείχε ως Μέλος στη Συντονιστική Επιτροπή για την Αναβάθμιση και Αυτονόμηση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Συμμετέχει σε: