Εύη Χριστοφιλοπούλου

Share:

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, Κίνημα Αλλαγής, Μέλος Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της υγείας

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης του London School of Economics.
Έχει ασκήσει δικηγορία και συμβουλευτική σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και σε ΟΤΑ, για παραπάνω από 2 δεκαετίες. Έχει δημοσιεύσει άρθρα της και μελέτες σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Από το 2004 εκλέγεται βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής.
Τον Οκτώβριο του 2009 ορκίστηκε Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Τον Νοέμβριο του 2011, με τον σχηματισμό της Κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ορκίστηκε εκ νέου Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012 επανεξελέγη βουλευτής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ και ορίστηκε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος.
Τον Ιούνιο του 2013 ορκίστηκε Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη βουλευτής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ και ορίστηκε υπεύθυνη Παιδείας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Αττικής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ορίστηκε Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο.
Σήμερα είναι Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής.