Θανάσης Μιχαλόπουλος

Share:

Θανάσης Μιχαλόπουλος

FSCOPE, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Κέρκυρα

Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Λίαν καλώς». Μετά την εκπαίδευσή του στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», του απονεμήθηκε ο τίτλος της ειδικότητας της Παθολογίας.
Μετά άσκηση ενός έτους στο Διαβητολογικό Κέντρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών (καθ. Β. Καραμάνος) απέκτησε την άδεια διεύθυνσης Διαβητολογικού Ιατρείου. Κατά τα έτη 1987-88 μετεκπαιδεύτηκε στη Διαβητολογική Κλινική του Νοσοκομείου King’s College Hospital του Λονδίνου (cons. P.J. Watkins). Το 1989, για ένα εξάμηνο, μετεκπαιδεύτηκε στο Παιδιατρικό Διαβητολογικό ιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» (καθ. Χ. Μπαρτσόκας).
Από το 2006 μέχρι το 2009, στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής, υπήρξε συνεργάτης της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός υπεύθυνος του εξωτερικού ιατρείου Παχυσαρκίας της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (καθ. Α. Τσατσούλης).
To 2007 του απονεμήθηκε ο τίτλος του SCOPE Fellow (Specialist Certification of Obesity Professional Education) από τη Διεθνή Εταιρία Μελέτης Παχυσαρκίας (International Association for the Study of Obesity-IASO).
Το 2020, μετά τη σχετική θεσμοθέτηση και κατόπιν εξετάσεων, έλαβε τον τίτλο εξειδίκευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη.