Ιωάννης Καντώρος

Share:

Ιωάννης Καντώρος

Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Interamerican

Ο Ιωάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Έχοντας αποφοιτήσει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Χημικού Μηχανικού, εν συνεχεία απέκτησε τίτλο MBA από το Cardiff Business School.
Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ξεκίνησε να εργάζεται ως στέλεχος Πωλήσεων σε πολυεθνικές εταιρίες, όπως οι Bausch & Lomb και Rhone Poulenc Hellas.
Η επαγγελματική του πορεία συνεχίστηκε στον ασφαλιστικό κλάδο για περισσότερα από 15 έτη. Η συνεργασία του με τον Όμιλο Εταιριών INTERAMERICAN ξεκίνησε το 2000, με την ανάληψη καθηκόντων Διευθυντή Marketing, θέση από την οποία εξελίχθηκε στη συνέχεια σε Γενικό Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων.
Τον Απρίλιο του 2015, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών του Ομίλου INTERAMERICAN, τα οποία άσκησε έως τον Νοέμβριο του 2016, οπότε και ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.
Παράλληλα, συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιριών: INTERAMERICAN ΖΩΗΣ Α.Ε., INTERAMERICAN ΖΗΜΙΩΝ Α.Ε., INTERAMERICAN ΒΟΗΘΕΙΑΣ Α.Ε. και ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε.. Έχει εκλεγεί Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού Κεφαλαίου και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλίσεων Υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του κατάρτισης, ολοκλήρωσε το Executive Management Program στο Ashridge Business School, όπως επίσης και το Achmea Senior Leaders Program στο Bled School of Management.

Συμμετέχει σε: