Μαρία Δήμου

Share:

Μαρία Δήμου

Ακαδημαϊκός Υπότροφος, Αιματολογικό Τμήμα Κλινικών Μελετών, Αιματολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Μαρία Δήμου, MD, PhD, είναι Αιματολόγος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στην Αιματολογική Κλινική του ΓΝΑ «Λαϊκό» και διδάσκων στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΚΠΑ, Μοριακή Ιατρική και Μικροβιολογία και Ιατρική Γενετική: Κλινική και Εργαστηριακή Κατεύθυνση.

Η κλινική της ενασχόληση αφορά τις αιματολογικές κακοήθειες, με εστίαση στη Χρόνιο Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία και στα υπόλοιπα Β-Νοn Hodgkin λεμφώματα, στην Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία, στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα και στα Μυελοϋπερπλαστικά νεοπλάσματα. Η κ. Δήμου εξειδικεύεται στη διάγνωση και αντιμετώπιση των δευτεροπαθών ανοσοανεπαρκειών σε έδαφος αιματολογικών κακοηθειών. Επιπλέον, από το 2006 συμμετέχει ως ερευνητής σε πολλές διεθνείς πολυκεντρικές κλινικές μελέτες φάσης Ι έως ΙV που αφορούν τα ανωτέρω αιματολογικά νοσήματα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας. Είναι συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων σε διεθνή έγκριτα περιοδικά (peer reviewed) και κριτής (reviewer) σε διάφορα Ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Τέλος, η κ. Δήμου είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.