Νίκος Τεντολούρης

Share:

Νίκος Τεντολούρης

Γ.Ν.Α. Λαϊκό | Καθηγητής Παθολογίας, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου και του Ερευνητικού Διαβητολογικού Εργαστηρίου της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Ν. Α. «Λαϊκό»

O κ. Νικόλαος Τεντολούρης έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986 και τον τίτλο της ειδικότητας στην Εσωτερική Παθολογία το 1997. Εργάστηκε ερευνητικά και κλινικά στον τομέα του σακχαρώδη διαβήτη, των μεταβολικών και ενδοκρινικών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Manchester (Manchester Royal Infirmary) στη Μ. Βρετανία. Έλαβε τη μετεκπαίδευση στο σακχαρώδη διαβήτη από το ΚΕΣΥ το 2000.
Εργάστηκε ως Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ., κατόπιν ως Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και από το 2018 ως Καθηγητής στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό». Από το 2007 είναι Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου στο ίδιο Νοσοκομείο.
Συμμετέχει στην εκπαίδευση των ειδικευομένων ιατρών στην Παθολογία και των ιατρών Παθολόγων που είναι επίσημα αποσπασμένοι από το Υπουργείο Υγείας για εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη.
Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές και οργανωτικές επιτροπές πολλών διεθνών και Ελληνικών συνεδρίων, είναι μέλος του Editorial Board σε 4 ιατρικά περιοδικά και σύμβουλος-κριτής σε 72 διεθνή περιοδικά.
Είναι Συντονιστής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης-Παχυσαρκία».
Το συγγραφικό έργο περιλαμβάνει συμμετοχή σε 7 Διεθνή και 8 Ελληνικά πολυσυγγραφικά ιατρικά συγγράμματα σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη. Στο ερευνητικό του έργο περιλαμβάνονται περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά που έχουν 4600 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία και h-index 39 (Google Scholar).
Διετέλεσε επανειλημμένα μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας μελέτης παθήσεων διαβητικού ποδιού, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, Scientific Secretary του Diabetic Foot Study Group (DFSG) και μέλος της Executive Committee της European Association for the Study of Diabetes (EASD).