Ναΐρ-Τώνια Βασιλάκου

Share:

Ναΐρ-Τώνια Βασιλάκου

Καθηγήτρια Διατροφής ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η Ναΐρ-Τώνια Βασιλάκου είναι Καθηγήτρια Διατροφής ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και Δημόσιας Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλος της Κοσμητείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής του Υπουργείου Υγείας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ.
Είναι Διευθύντρια του ΠΜΣ Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας και διδάσκει στα ΠΜΣ του Τμήματος και σε προγράμματα εκπαίδευσης για την απόκτηση Ιατρικών Ειδικοτήτων. Έχει διδάξει ως προσκεκλημένη καθηγήτρια σε Προπτυχιακά Προγράμματα του Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, καθώς και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και ήταν τακτικό μέλος της Επιτροπής Ερευνητικής Δεοντολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Έχει συγγράψει ένα βιβλίο, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη διεθνούς απήχησης.