Πάνος Ε. Βάρδας

Share:

Πάνος Ε. Βάρδας

Καθηγητής Καρδιολογίας, Συντονιστής Τομέα Καρδίας, Όμιλος Υγεία, HHG, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (2012-2014)

Ο Καθηγητής Π. Βάρδας σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία και Καρδιολογία στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίσης διδάκτορας (Ph.D.) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Charing Cross/Westminster Medical School). Στον Καθηγητή Βάρδα απονεμήθηκε το τίτλος του Ομότιμου Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2018. Από το 2018 μέχρι και σήμερα ο Καθηγητής Βάρδας είναι Συντονιστής του Τομέα Καρδίας του Ομίλου Υγεία, για τα νοσοκομεία Υγεία και Μητέρα.
Η Ακαδημαϊκή και διοικητική διαδρομή του Καθηγητού Βάρδα περιλαμβάνει τις ακόλουθες κύριες θέσεις:
• Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2003-2007)
• Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (1999-2001),
• Ιδρυτής (Founder) και πρώτος εκδότη της αγγλόφωνης έκδοσης της Ελληνικής Καρδιολογικής Επιθεώρησης (2001-2015)
• Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαγγειακής Έρευνας (2008- ).
• Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρρυθμιών (EHRA).
• Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (2012-2014).
• Ιδρυτής (Founding Father) των γραφείων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στις Βρυξέλλες, και της δομής European Heart Agency, όπου περιλαμβάνετε το European Heart Ιnstitute και το European Heart Academy. Έκτοτε, ο Καθηγητής Βάρδας έχει την διεύθυνση του γραφείου τω Βρυξελλών με την ιδιότητά του ως Chief Strategic Officer.
• Από τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Καθηγητής Βάρδας έχει οριστεί Deputy Editor του περιοδικού European Heart Journal (Impact Factor 22,3) για το πεδίο της ψηφιακής ιατρικής και της καινοτομίας στο χώρο των καρδιοαγγειακών επιστημών.
Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 635 επίσημες δημοσιεύσεις, συγγραφή βιβλίων και επιμέλεια γνωστών εκδόσεων και 145.000 βιβλιογραφικές αναφορές (Google Scholars), h-factor 95.