Πάνος Μινογιάννης

Share:

Πάνος Μινογιάννης

Γενικός Διευθυντής, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

O Πάνος Μινογιάννης είναι από το 2014 ο Γενικός Διευθυντής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, πετυχαίνοντας την οικονομική του εξυγίανση και διατηρώντας παράλληλα τα κλινικά του αποτελέσματα στα υψηλά επίπεδα που το έχουν καθιερώσει ως το καλύτερο καρδιοχειρουργικό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μετά τη θητεία του ως Συντονιστής Υπηρεσιών Υγείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, εργάστηκε σε εκτελεστικό επίπεδο στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα και το Κατάρ. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διοικητής στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», μεταξύ 2010 και 2013, οδηγώντας το στη δημοσιονομική του εξυγίανση, στην ταυτόχρονη αύξηση στον κύκλο εργασιών και στη διασφάλιση της αναπτυξιακής του προοπτικής με σημαντικά έργα υποδομών και επέκτασης.

Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη το 2001 και η διατριβή του για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και την Πολιτική Υγείας βραβεύτηκε με το Marisa de Castro Benton Award. Από το 2009 έως το 2015, ήταν επίσης επισκέπτης καθηγητής στο ίδιο ίδρυμα, καθώς και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει εκδώσει βιβλία και δημοσιεύσει πολλά άρθρα σχετικά με διάφορα θέματα πολιτικής υγείας. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Το 2016, έλαβε αναγνώριση για την εξαίρετη υποστήριξη της Ιατρικής Μονάδας του Λευκού Οίκου και του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συμμετέχει σε: