Παναγιώτης Μαυρίδης

Share:

Παναγιώτης Μαυρίδης

Δημοσιογράφος, Διευθυντής new-deal.gr

Ο Παναγιώτης Μαυρίδης είναι πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος, δημοσιογράφος, επικοινωνιολόγος.
Έχει ιδρύσει και διευθύνει το site επώνυμης γνώμης new Deal (www.new-deal.gr), καθώς και το Αgency Apertus Alveo Communications (www.apertusalveo.com).
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης και επέστρεψε στην Αθήνα για σπουδές, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.
Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απέκτησε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων. Επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master’s) στις Διεθνείς κι Ευρωπαϊκές Σπουδές, με ειδίκευση Διεθνή Πολιτική και Ασφάλεια.
Περαιτέρω εξειδίκευση σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και επίλυσης συγκρούσεων, προέκυψε εκ των πραγμάτων από την μεταπτυχιακή του διατριβή “Μάρτιος 1987: Η κρίση μεταξύ της Ελλάδας και Τουρκίας”. Ακολούθησαν τέσσερις συναφείς ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια θέση στο Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Τελικά όμως, τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Επί μια εικοσαετία και πλέον εργάζεται αδιάλειπτα στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο, υπηρετώντας την ενημέρωση ουσιαστικά μέσα από όλα τα δημοσιογραφικά πόστα.
Την τελευταία δεκαετία έχει διευρύνει τη δραστηριότητα του στο χώρο των media, ως σύμβουλος πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας.
Σήμερα συμμετέχει ενεργά στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο με επιλεκτική (πλέον) αρθρογραφία και πληθώρα τηλεοπτικών εμφανίσεων.