Περικλής Γιόβας

Share:

Περικλής Γιόβας

Ιατρικός Διευθυντής, Amgen Hellas

O Περικλής Γιόβας είναι Ειδικός Παθολόγος, απόφοιτος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την υπέρταση παιδιών και εφήβων. Ειδικεύθηκε στη Γ΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ερευνητικά στο Κέντρο Υπέρτασης του Νοσοκομείο «Σωτηρία».
Παράλληλα, ασχολήθηκε ενεργά με εφαρμογές ψηφιακής υγείας από το 1994 – αρχικά με την προνοσοκομεϊακή φροντίδα τηλεϊατρικής από ασθενοφόρα («Λαϊκό») και εν συνεχεία με την κατ’ οίκον τηλεφροντίδα χρονίως πασχόντων (Μονάδα e-Health νοσοκομείου «Σωτηρία»).
Ήταν κύριος συγγραφέας των εκδόσεων «Τηλεϊατρική στην Πράξη» (2005), «Τα 100 μυστικά της υπέρτασης» (2012), «Συνήθεις Ύποπτοι της Καρδιάς και των Αγγείων» (2020) και «Αρτηριακή Υπέρταση: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται» (2021).
Εργάστηκε ως Ιατρικός Σύμβουλος σε θέματα καρδιαγγειακού στον φαρμακευτικό κλάδο από το 2009. Εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας βιοτεχνολογίας Amgen το 2016, αρχικά στην Ελβετία ως Clinical Research Medical Director και εν συνεχεία ως Ιατρικός Διευθυντής της Amgen Hellas.