Χρήστος Γαλανάκης

Share:

Χρήστος Γαλανάκης

MD, PgDip, PhD, SCOPE Certified Ιδιωτική Μονάδα Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής & Φροντίδας Υγείας κατ' Οίκον Χανιά Κρήτη

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου “Victor Babes” Τιμισοάρας Ρουμανίας το 1999 (λαμβάνοντας ισοτιμία και αντιστοιχία με τα Ελληνικά πτυχία Ιατρικής). Ειδικεύτηκε στη Γενική / Οικογενειακή Ιατρική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου λαμβάνοντας τίτλο ειδικότητας το 2007. Από το 2006 κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική» καθώς και πιστοποιήσεις διεθνώς αναγνωρισμένων προγραμμάτων υποστήριξης της ζωής.
Το Φεβρουάριο του 2016 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης κατόπιν ολοκλήρωσης διδακτορικής διατριβής που μελέτησε μεταβολές πολλαπλών παραμέτρων σε παχύσαρκους ασθενείς μετά από βαριατρικές χειρουργικές επεμβάσεις.
Τον Ιούλιο του 2018 πιστοποιήθηκε από τον World Obesity Federation ως SCOPE Certified Specialist Certification of Obesity Professional Education)
Διατέλεσε εκπαιδευτής της Βασικής Υποστήριξη της Ζωής Ενηλίκων και Παίδων, στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ Χανίων και στο μάθημα «Επείγουσα Ιατρική με Έμφαση στην Παιδική Ηλικία» στο Διδασκαλείο Δ.Ε. του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Κρήτης.
Με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στην Οικογενειακή Ιατρική, την Παχυσαρκία, το Σ. Διαβήτη και την κατ’Οίκον Ιατρική Φροντίδα, διαθέτει δημοσιεύσεις σε έγκριτα ξενόγλωσσα περιοδικά και ανακοινώσεις / εισηγήσεις σε εθνικές και διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις.
Είναι ενεργό μέλος εθνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Από το 2005 είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ). Το 2018 ανέλαβε χρέη αναπλ. Γραμματέα στο νέο ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ καθώς και την ευθύνη του τμήματος Κρήτης της εταιρείας. Επίσης ορίστηκε υπεύθυνος της Επιτροπής Παχυσαρκίας / Σακχ. Διαβήτη και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της ΕΛΕΓΕΙΑ. Έχει την τιμή να αποτελεί τον Εθνικός Εκπρόσωπο της ΕΛΕΓΕΙΑ στο Primary Care Diabetes Europe για την περίοδο 2018 – 2021.
Από το 2007 εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο “myFamilyDoctor.gr” (Υπηρεσίες Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής & Φροντίδα Υγείας κατ΄Οίκον) στα Χανιά, ενώ παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Χειρουργικής Μεταβολικών Νόσων / Παχυσαρκίας και του Δικτύου Έρευνας στην ΠΦΥ του Πανεπιστημίου Κρήτης.