Χρήστος Ιατρού

Share:

Χρήστος Ιατρού

Νεφρολόγος, Διευθυντής Κέντρου Διάγνωσης Θεραπείας & Έρευνας Νεφρικών Νοσημάτων, Διαγνωστικό & θεραπευτικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ - Πρόεδρος Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου ΕΟΠΥΥ

Ο Χρήστος Ιατρού είναι Διευθυντής του Κέντρο Διάγνωσης Θεραπείας & Έρευνας Δ.Θ.Κ.Α. ΥΓΕΙΑ, καθώς και Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Γενικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ. Μετά το πέρας των πανεπιστημιακών σπουδών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία και στη Νεφρολογία. Το 1987 έλαβε τη Διδακτορική Διατριβή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και επιπρόσθετα μετεκπαιδεύτηκε στη νεφρολογία στο Νεφρολογικό Τμήμα του νοσοκομείου “Saint Thomas” του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Νεφρολογία και πριν από την ανάληψη των θέσεων που κατέχει σήμερα, εργάστηκε ως Επιμελητής και Αναπληρωτής Διευθυντής στο Νεφρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», ως Συντονιστής Διευθυντής στο Νεφρολογικό Κέντρο «Γ. Παπαδάκης» του Γ.Ν. Νικαίας – Πειραιά, ενώ για 5 χρόνια υπήρξε και Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΔ.407/80).
Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά τον παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων (PAF), την αιμοκάθαρση, τις σπειραματονεφρίτιδες, την αναιμία της χρόνιας νεφρικής νόσου και τη νόσο Fabry. Η έρευνά του σε αυτούς τους τομείς οδήγησε στη συγγραφή βιβλίων, στην παρουσίαση πολλών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και την δημοσίευση πολλών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά.
Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και συμποσίων και υπήρξε μέλος Οργανωτικής ή Επιστημονικής Επιτροπής πολλών Ελληνικών Ιατρικών Συνεδρίων (σε 5 από αυτά ως Γενικός Γραμματέας και σε 4 ως Πρόεδρος) και Διεθνών Συμποσίων.
Είναι μέλος 11 διεθνών ιατρικών εταιρειών και κριτής 5 ελληνικών και 5 διεθνών ιατρικών περιοδικών. Εκτός των ανωτέρω, για 16 χρόνια υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (τα τελευταία 4 χρόνια ως Πρόεδρος) και για 8 χρόνια μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (2 χρόνια ως Πρόεδρος). Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι πρόεδρος του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.