Χρίστος Γεωργακόπουλος

Share:

Χρίστος Γεωργακόπουλος

Διευθυντής Market Access Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος

O Χρίστος Γεωργακόπουλος είναι Διευθυντής Market Access του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) από το 2018 προερχόμενος από την εταιρία Leo Pharma, όπου κατείχε τη θέση του Global Medical Director Thrombosis στη Δανία.
Διαθέτει 25 χρόνια εμπειρίας στον ακαδημαϊκό και φαρμακευτικό κλάδο. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 ως λέκτορας και εν συνεχεία επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth, UK. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας στο φαρμακευτικό κλάδο κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης σε τομείς όπως Medical & Scientific Affairs, Market Access, Clinical Development, Regulatory Affairs, Pharmacovigilance και Compliance σε πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, όπως η Abbott Laboratories, Actelion, Schering-Plough και Leo Pharma στις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Λατινικής & Νότιας Αμερικής και της Ελλάδας.
Στην πορεία αυτή, απέκτησε εμπειρία σε μεγάλο αριθμό θεραπευτικών κατηγοριών όπως, Ογκολογία Δερματολογία, Θρόμβωση, Οστεοπόρωση, Καρδιολογία, Ρευματολογία, αλλά και εμπειρία στο σχεδιασμό πολιτικών στον χώρο της Υγείας, στο σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικών και πολιτικών τιμολόγησης και αποζημίωσης, αλλά και στο σχεδιασμό κλινικών μελετών.
Είναι κάτοχος PhD in Biochemistry και BSc in Biomedical Sciences από το University of Portsmouth, UK. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.