Χριστίνα Παπανικολάου

Share:

Χριστίνα Παπανικολάου

Βιοπαθολόγος, π. Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Πρόεδρος Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διασυνοριακής Περίθαλψης, Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Βιοπαθολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Παρισίων V και VII στον τομέα της Αιματολογίας, της Ανθρώπινης Βιολογίας και της Καρκινολογίας, και με εξειδίκευση στην εργαστηριακή αιματολογία και τη Δημόσια Υγεία.
Υπηρέτησε την ιατρική ως ειδικευόμενη και επιστημονική συνεργάτης στο νοσοκομείο της Assistance Publique στο Παρίσι Pitie-Salpetriere και ως γιατρός του ΕΣΥ στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας-Κληρονομικών Αιμοσφαιρινοπαθειών του «Λαϊκού» Νοσοκομείου Αθηνών, από το 1986 έως σήμερα, ως Διευθύντρια του ΕΣΥ. Διετέλεσε πρόεδρος και μέλος της διοίκησης της ΕΙΝΑΠ την τετραετία 1993-1997, Γενική Γραμματέας Καταναλωτή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, (1998-2000), Πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων – ΕΦΕΤ (2000-2004), όπως και Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, τη διετία 2010-2012. Έως το Μάρτιο του 2015 υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας στο Υπουργείο Υγείας και δραστηριοποιήθηκε σε θέματα ψηφιακής Υγείας ως επικεφαλής του Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διασυνοριακής Περίθαλψης του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κατά τη διετία 2016-2018.