Θεόδωρος Ελ. Τρύφων

Share:

Θεόδωρος Ελ. Τρύφων

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Συνδιευθύνων Σύμβουλος ELPEN

Ο Θεόδωρος Τρύφων γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του City, London Business School. Το 1992 εντάχθηκε στο δυναμικό της ELPEN και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN.

O Όμιλος ELPEN είχε κύκλο εργασιών για το 2021 ύψους 300.000.000 € και απασχολεί πάνω από 1.350 εργαζόμενους. Διαθέτει τρεις παραγωγικές μονάδες στο Πικέρμι Αττικής ενώ τον Σεπτέμβριο του 2023 θα ξεκινήσει και η λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων 10.000 τ.μ. στην Κερατέα Αττικής που θα έχει εξαγωγικό προσανατολισμό. Η ΕΛΠΕΝ κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του φαρμάκου, εξάγει σε πάνω από 40 χώρες και έχει το μεγαλύτερο Ιδιωτικό Πειραματικό Κέντρο Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Ο Θ. Τρύφων είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ενός Συλλόγου με 49 μέλη (45 παραγωγικές μονάδες). Το 2019 εκλέχτηκε Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (Σ.Ε.Β.) και Μέλος του Δ.Σ. της Medicines for Europe, Ευρωπαϊκής Ένωσης Γενόσημων και φαρμάκων προστιθέμενης αξίας.

Συμμετέχει σε: