Δείτε το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το συνοπτικό Πρόγραμμα του Πανελληνίου Συνεδρίου 2021 που φέτος εστιάζει στην «επόμενη μέρα» της πανδημίας.

  • Θα καλυφθούν επίκαιρα ζητήματα σχετικά την πανδημία, όπως η επιδημιολογική κατάσταση της Covid-19 και οι προοπτικές εξόδου από την πανδημία, θέματα θεραπευτικής αντιμετώπισης της Covid-19. Επιχειρείται απολογισμός της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και θα εξεταστούν πτυχές όπως η βιοηθική, οι κοινωνικές, οικονομικές διαστάσεις και η ψυχική υγεία. Προσεγγίζονται επίσης, τα θέματα των θεραπειών και του εμβολιασμού έναντι της Covid-19.
  • Η θεματολογία του φετινού συνεδρίου αφορά επίσης ευρύτερες πολιτικές υγείας, όπως η πολιτική για τις μεταμοσχεύσεις, η διαχείριση αίματος στην Ελλάδα, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας, αλλά και το νέο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο. Σημαντική θέση στο πρόγραμμα κατέχει η έρευνα και η καινοτομία, αλλά και η ψηφιακή τεχνολογία στην υγεία και οι λύσεις που προσφέρει.
  • Συνεχίζεται ο διάλογος των τελευταίων ετών στο πλαίσιο του Συνεδρίου, για θέματα Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας, για το ζήτημα των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και της εφαρμογής των DRGs και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ