Από την 25.5.2018 εφαρμόζεται ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, γνωστός ως GDPR, με τον οποίο ενισχύεται η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο διοργανωτής του Πανελληνίου Συνεδρίου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας και διαχειριστής του σχετικού Ιστοτόπου είναι η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ) («Φορέας»), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, Άλδου Μανουτίου, αριθ. 10, συμμορφώνεται πλήρως με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία αναφορικά με την συλλογή, επεξεργασία και αποθήκευση των προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων.

Σκοπός της παρούσας Πολιτικής Προστασίας Απορρήτου (εφεξής καλούμενη “Πολιτική”), είναι να σας ενημερώσουμε αναφορικά με το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε, τον τρόπο και τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, τους τρίτους με τους οποίους μοιραζόμαστε τα δεδομένα αυτά, καθώς και τα δικαιώματα που έχετε εγγραφόμενοι είτε ως ομιλητές ή μέλη των επιτροπών του Συνεδρίου (εφεξής καλούμενοι «ομιλητές»), είτε ως σύνεδροι.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των ομιλητών και συνέδρων του Συνεδρίου διέπεται από την παρούσα Πολιτική και την ισχύουσα περί προστασίας προσωπικών δεδομένων νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων).

Η περιήγηση στον ιστότοπο του Συνεδρίου (url: www.healthpolicycongress.gr) και η συμμετοχή στο Συνέδριο υπό οιαδήποτε ιδιότητα συνιστά έμπρακτη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων & Προϋποθέσεων Χρήσης αυτού του διαδικτυακού τόπου, της παρούσας Πολιτικής Προστασίας Απορρήτου, καθώς και της Πολιτικής για τα Cookies. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε, παρακαλούμε να απέχετε από τη χρήση του ιστοτόπου και των παρεχόμενων υπηρεσιών (όπως π.χ. η εγγραφή ως συμμετέχων στο Συνέδριο).

Προσωπικά Δεδομένα

«Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα/ προσωπικά δεδομένα» αποτελεί κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»). Το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

Ο Φορέας ως διοργανωτής του Συνεδρίου και διαχειριστής του παρόντος ιστοτόπου ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας, συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα που οικειοθελώς του χορηγείτε όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο του Συνεδρίου, όταν κάνετε χρήση των υπηρεσιών του ιστοτόπου (π.χ. δήλωση συμμετοχής, εγγραφή στο newsletter, συμμετοχή στο Συνέδριο ως ομιλητής κλπ.) ή όταν επιλέγετε καθ’ οιονδήποτε τρόπο να επικοινωνήσετε με τον Φορέα ή / και το Συνέδριο.

Μπορείτε να αρνηθείτε να χορηγήσετε προσωπικά σας δεδομένα (εξαιρούμενων αυτών που σχετίζονται με τη χρήση πρωτοκόλλων επικοινωνίας στο διαδίκτυο που κατά κανόνα συλλέγονται όταν επισκέπτεσθε έναν ιστότοπο), ωστόσο, στην περίπτωση αυτή ορισμένες λειτουργίες του ιστοτόπου μας, περιλαμβανομένων υπηρεσιών που παρέχονται μέσω αυτού, ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες ή να μην αποδίδουν σωστά.

Στόχος του Φορέα είναι τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται και αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας να συνάδουν με τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται, να είναι ακριβή, πλήρη και να υποβάλλονται σε νόμιμη και θεμιτή επεξεργασία, με διαφανή τρόπο.

Σημαντικές πληροφορίες προς Εσάς:

α) Ο Φορέας δεν συλλέγει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών. Ως επισκέπτες του ιστοτόπου του Συνεδρίου μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι κανένα απολύτως προσωπικό σας στοιχείο δεν αποθηκεύεται ή χρησιμοποιείται από εμάς.

β) Ο υπεύθυνος επεξεργασίας με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με οποιοδήποτε θέμα αφορά τα προσωπικά στοιχεία και δεδομένα είναι διαθέσιμος στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@healthpolicycongress.gr και θα απαντήσει άμεσα σε κάθε ερώτημά σας.

γ) Ο Φορέας συλλέγει προσωπικά στοιχεία των συνέδρων και ομιλητών προκειμένου να:

  1. χρησιμοποιηθούν για την ομαλή διοργάνωση και την ασφαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου
  2. επικοινωνήσουμε με εσάς

δ) Τα στοιχεία των συνέδρων και ομιλητών που συλλέγονται και χρησιμοποιούνται είναι τα κάτωθι:

  1. Το ονοματεπώνυμό σας
  2. Η εταιρεία / ο οργανισμός στον οποίο εργάζεστε
  3. Η επαγγελματική σας ιδιότητα
  4. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email)
  5. Το τηλέφωνό σας
  6. Η διεύθυνσή σας
  7. Ο αριθμός φορολογικού σας μητρώου (Α.Φ.Μ.) και η Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκετε

ε) Πότε τα συλλέγουμε και πώς τα χρησιμοποιούμε:
Τα ανωτέρω στοιχεία μάς τα χορηγείτε οικειοθελώς κατά την έγγραφή σας ως Σύνεδρος και / ή Ομιλητής. Τα στοιχεία αυτά παραμένουν στην κατοχή μας και χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση των ανωτέρω σκοπών για τους οποίους έχετε ενημερωθεί και ρητά συναινέσει διά της χορηγήσεως των σχετικών στοιχείων.

Δεν δίδουμε κανένα σας στοιχείο σε τρίτους και δεν παρέχουμε πρόσβαση σε αυτά σε κανέναν πλην όσων αναφέρονται κατωτέρω υπό την κεφαλίδα Αποδέκτες Προσωπικών Δεδομένων, δηλαδή σε εξωτερικούς συνεργάτες μας που ενεργούν για λογαριασμό μας.

Τα προσωπικά σας στοιχεία υποβάλλονται σε σύννομη και θεμιτή επεξεργασία με διαφανή τρόπο σε σχέση με εσάς. Συλλέγονται για τους ανωτέρω καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς. Είναι κατάλληλα, συναφή και περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία.

Η τήρηση των προσωπικών δεδομένων σας θα διαρκεί για όσο διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση των σκοπών που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική, εκτός εάν η ελληνική νομοθεσία επιτάσσει ή επιτρέπει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια η διατήρηση των δεδομένων να μην υπερβαίνει τον αναγκαίο χρόνο του σκοπού λήψης τους. Τα κριτήρια που διέπουν τον καθορισμό του χρόνου τήρησης των δεδομένων περιλαμβάνουν τα εξής: (α) όσο διαρκεί η μεταξύ μας σχέση, (β) όσο απαιτείται προκειμένου να βρίσκεται ο Φορέας σε συμμόρφωση με νόμιμη υποχρέωση που τον βαρύνει, (γ) όσο κρίνεται σκόπιμο ενόψει της νομικής θέσης στην οποία βρισκόμαστε (όπως υπεράσπιση δικαιωμάτων ενώπιον δικαστηρίων, έλεγχοι ρυθμιστικών αρχών κ.λπ.).

Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν υποβάλλονται σε καμία επεξεργασία κατά τρόπο που δεν εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλειά τους, μεταξύ άλλων την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, καταστροφή ή φθορά, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων τεχνικών ή οργανωτικών μέτρων. Μάλιστα, για την αρτιότερη φύλαξή τους κρυπτογραφούνται με σύγχρονες μεθόδους κρυπτογράφησης.

Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων περιλαμβάνει:

– Στην περίπτωση των Ομιλητών:

α) την ανάρτηση των στοιχείων σας (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, εταιρεία / οργανισμός / ίδρυμα στο οποίο εργάζεστε) στον ιστότοπο του Συνεδρίου καθώς και στα έντυπα του Συνεδρίου.

β) τη δημοσίευση περιλήψεων των ομιλιών σας στον ιστότοπο του Συνεδρίου www.healthpolicycongress.gr.

γ) τη χρήση περιεχομένου της παρουσίασης / ομιλίας σας σε Ενημερωτικά Δελτία (Newsletter), Βιβλία Πρακτικών Συνεδρίου (έντυπο ή/και ηλεκτρονικό).

δ) την αποστολή της παρουσίασής σας σε δημοσιογράφους.

ε) την ανάρτηση φωτογραφιών σας από τις συνεδρίες ή / και τον συνεδριακό χώρο.

στ) τη χρήση της παρουσίασής σας συνδυασμένη με το βίντεο της ομιλίας σας (webcasting).

ζ) την ανάρτηση και/ή δημοσίευση του pdf της παρουσίασής σας.

– Στην περίπτωση των Συνέδρων και των Ομιλητών

α) τη χρήση του ονοματεπωνύμου σας και της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης για την αποστολή ενημερώσεων για το Συνέδριο και συναφή θέματα μέχρι και την ολοκλήρωση του επόμενου Συνεδρίου ή το αργότερο μέχρι και τις 31/12/2019.

β) τη διερεύνηση παραβίασης διάταξης νόμου, κανόνα ή κανονισμού, των όρων και πολιτικών του διαδικτυακού μας τόπου, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων, της ιδιοκτησίας και της ασφάλειάς μας, των χρηστών ή τρίτων.

γ) τη συμμόρφωση του Φορέα με νομική υποχρέωσή του (π.χ. αποκάλυψη που επιτάσσεται από το νόμο, κανονισμό ή δικαστική απόφαση).

Ο Φορέας κάνει χρήση σύγχρονης τεχνολογίας κρυπτογράφησης κατά τη μεταφορά των δεδομένων που ανταλλάσσονται στον ιστότοπό μας. Αυτό δεν ισχύει μόνο κάθε φορά που αποστέλλονται και λαμβάνονται πληροφορίες που αφορούν οικονομικά δεδομένα από τους χρήστες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια επίσκεψής τους στον ιστότοπο.

Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, έτσι ώστε να παρέχουμε στους χρήστες / επισκέπτες του Ιστοτόπου τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία και ασφάλεια, όσον αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα.

Δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης, διόρθωσης, εναντίωσης, μεταφοράς & διαγραφής

Ως υποκείμενο των προσωπικών σας δεδομένων έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε από τον υπεύθυνο επεξεργασίας ενημέρωση σχετικά και δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά, ενώ διατηρείτε πάντοτε τη δυνατότητα τροποποίησης ή εναντίωσης σε επεξεργασία, καθώς και τη μεταφορά τους ή τη διαγραφή τους. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη χορηγηθείσα συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία ενώ σε κάθε περίπτωση έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αν αισθάνεστε ότι παραβιάζεται κάποιο από τα δικαιώματά σας που ρυθμίζονται από το ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Τα στοιχεία επικοινωνίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα είναι τα εξής: Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ταχυδρομική δ/νση: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, (e-mail) contact@dpa.gr).

Εάν έχετε ερωτήσεις, σχόλια ή ανησυχίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τον Φορέα ή επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας αποστέλλοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@healthpolicycongress.gr

Το Συνέδριο απευθύνεται αυστηρά σε άτομα άνω των δεκαοκτώ (18) ετών και συνέχιση της επίσκεψης/ χρήσης συνεπάγεται ότι η ηλικία του επισκέπτη/ χρήστη του είναι άνω των δεκαοκτώ (18) ετών. Εάν παρόλα αυτά ανήλικοι χρήστες προχωρήσουν σε χρήση του ιστοτόπου ή των παρεχομένων από το Συνέδριο υπηρεσιών, το Συνέδριο δεν φέρει καμία ευθύνη για την έκθεσή τους στο περιεχόμενό του ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση του. Αν η ηλικία του επισκέπτη είναι μικρότερη των δέκα οκτώ (18) ετών, αλλά μεγαλύτερη των δέκα έξι (16), αυτός έχει δικαίωμα χρήσης των υπηρεσιών του ιστοτόπου αποκλειστικά και μόνο υπό την επίβλεψη γονέα ή άλλου ασκούντος τη γονική μέριμνα, ο οποίος διά της συνέχισης της πλοήγησης στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου αποδέχεται τους όρους της πολιτικής απορρήτου και χορηγεί τη σχετική συναίνεση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το Συνέδριο δεν φέρει ευθύνη για τη χρήση/συμμετοχή αυτή. Σε περίπτωση που κατά τη συλλογή ή επεξεργασία των δεδομένων γίνει αντιληπτό ότι ο χρήστης είναι μικρότερης ηλικίας η δεν διαθέτει την απαιτούμενη γονική συναίνεση, δεν θα χρησιμοποιήσουμε ούτε θα διατηρήσουμε τα προσωπικά του δεδομένα.

Αποδέκτες Προσωπικών Δεδομένων

Ο Φορέας δεν πωλεί, ανταλλάσσει, ενοικιάζει προσωπικά δεδομένα σε τρίτα νομικά ή φυσικά πρόσωπα, ούτε προτίθεται να κοινοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε οιονδήποτε, με την εξαίρεση: α) εξωτερικών συνεργατών που συμβάλλονται με αυτή και ενεργούν για λογαριασμό της αναλαμβάνοντας εν μέρει ή εν όλω την ευθύνη υλοποίησης των ενεργειών προώθησης, διοργάνωσης και οργανωτικής υποστήριξης του Συνεδρίου καθώς και τη δημιουργία και διαχείρισή του β) παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας διαδικτυακού τόπου/βάσης δεδομένων, γ) παρόχων υπηρεσιών αποστολής newsletters κ.λπ., δ) εκτελούντες την επεξεργασία (φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

Πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να έχουν επίσης δημόσιες αρχές και υπηρεσίες, εφόσον αυτό απαιτηθεί σε συμμόρφωση με το ισχύον δίκαιο. Σε περίπτωση που ο Φορέας υποστεί οποιαδήποτε μεταβολή ως νομικό πρόσωπο, τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να μεταβιβαστούν. Στην περίπτωση αυτή, ο Φορέας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να σας ενημερώσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο για την αλλαγή στον έλεγχο των προσωπικών σας δεδομένων, ενώ θα σας δοθεί μία σαφής επιλογή άσκησης των δικαιωμάτων σας, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής των δεδομένων σας.

Διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων εκτός Ε.Ο.Χ. και Παροχή Εγγυήσεων

Ο Φορέας, στο πλαίσιο διοργάνωσης και υλοποίησης του Συνεδρίου, ενδέχεται να πραγματοποιήσει διασυνοριακή διαβίβαση εκτός Ε.Ο.Χ. Σε κάθε περίπτωση ο Φορέας συμμορφώνεται απολύτως με τις διατάξεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και πραγματοποιεί τις σχετικές διαβιβάσεις προς τις εταιρείες που εδρεύουν εντός Ε.Ο.Χ. σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για τις δε εταιρείες που εδρεύουν εκτός Ε.Ο.Χ., η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται μόνον εφόσον οι χώρες αυτές παρέχουν επαρκές νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Στην περίπτωση που η τρίτη χώρα δεν παρέχει ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας, αντίστοιχο του ευρωπαϊκού, η διασυνοριακή διαβίβαση πραγματοποιείται μόνον κατόπιν συγκεκριμένου συμφωνητικού διαβίβασης των δεδομένων.

Ρητή συγκατάθεση για βιντεοσκόπηση – φωτογράφηση – ζωντανή μετάδοση (live streaming)

Η εγγραφή σας στον Ιστότοπο του Συνεδρίου, η οποία συνεπάγεται τη συμμετοχή σας στο Συνέδριο ως Ομιλητής ή Σύνεδρος και εν συνεχεία η παρουσία σας στον χώρο του Συνεδρίου και η συμμετοχή σας σε αυτό με οποιαδήποτε ιδιότητα, συνιστά έμπρακτη και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση-συναίνεσή σας για χρήση από τον Φορέα της εικόνας και των δηλώσεων / εισηγήσεών σας, όπως τυχόν αποτυπωθούν σε βίντεο που θα ληφθεί κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου ή/και σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στο διαδίκτυο για οποιοδήποτε σκοπό και ιδίως ενημερωτικό, προωθητικό, εμπορικό κλπ. και εν γένει για την προβολή του συγκεκριμένου Συνεδρίου με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε μέσο όπως όλως ενδεικτικώς μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ή του διαδικτύου (παρών Ιστότοπος, άλλοι διαδικτυακοί τόποι, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.) ή οποιουδήποτε άλλου φορέα ήχου και εικόνας (τηλεόραση, ραδιόφωνο).

Αλλαγές στην Πολιτική Προστασίας Απορρήτου

Ο Φορέας διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί οποτεδήποτε και κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια την παρούσα Πολιτική. Οποιαδήποτε αναθεώρηση θα εμφανίζεται εγκαίρως σε αυτή την ιστοσελίδα, ενώ θα υπάρχει σαφής ένδειξη με την ημερομηνία της τελευταίας ενημέρωσης. Παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά την παρούσα Πολιτική, ώστε να είστε ενήμεροι για τυχόν τροποποιήσεις ή επικαιροποιήσεις αυτής. Εφόσον εξακολουθείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο του Συνεδρίου και/ή να κάνετε χρήση των υπηρεσιών μας, τεκμαίρεται ότι έχετε διαβάσει, έχετε κατανοήσει και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα οποιαδήποτε αναθεώρηση της Πολιτικής μας, η οποία προσηκόντως έχει αναρτηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα.

Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπτεμβρίου 2018