Α’ Ανακοίνωση Πανελληνίου Συνεδρίου 2024

Με χαρά ανακοινώνουμε την ημερομηνία του Πανελληνίου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2024, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου 2024 στην Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel. Το θέμα του φετινού συνεδρίου  είναι «Καθολική κάλυψη στην υγεία: Από τη ρητορική στην υλοποίηση». Η Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα είναι αφιερωμένη, όπως πάντα, στα Φροντιστήρια.

Το 2024 σηματοδοτεί την 20ή επέτειο του συνεδρίου, το οποίο ξεκίνησε ο Καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος, τον Δεκέμβριο 2005 ως «Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας». Το πρώτο εκείνο συνέδριο είχε τίτλο «Καινοτομία & Διαρθρωτικές Αλλαγές στην Υγεία». Η συζήτηση για τις διαρθρωτικές αλλαγές συνεχίζεται…

Στο φετινό επετειακό συνέδριο, το περιεχόμενο θα εμπλουτιστεί, μέσα από τον διάλογο και τις προτάσεις όλων των ενδιαφερόμενων φορέων του υγειονομικού τομέα -καθώς επίσης και των επαγγελματιών υγείας, κλινικών και ερευνητών, επιστημόνων από τις κοινωνικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές σπουδές, δημόσιων λειτουργών, εκπροσώπων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημονικών φορέων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων- ώστε τα θέματα που απασχολούν το σύστημα υγείας της χώρας να τεθούν στο τραπέζι.

Διοργανωτές του Συνεδρίου είναι το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon) και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (Ε.Ε.Ε.Ο.Π.Υ.).