Συνεργατικές Λύσεις για ένα Βιώσιμο Σύστημα Υγείας

Τα αποτελέσματα της μελέτης PHSSR για την Ελλάδα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν σε Στρογγυλή Τράπεζα, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 16.00-17.00. Η διεθνής συνεργασία Partnership for Health System Sustainability & Resilience (PHSSR), ιδρύθηκε το 2020 από το London School of Economics, το World Economic Forum, και την AstraZeneca, που αργότερα πλαισιώθηκαν από άλλους παγκόσμιας εμβέλειας εταίρους, μεταξύ των οποίων η Royal Philips.

Στόχος της ήταν η εξασφάλιση της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις και η διερεύνηση του τρόπου της αναδιάρθρωσής τους ώστε να αντέχουν ενδεχόμενους κλυδωνισμούς και να ανακάμπτουν γρήγορα. Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε σε περισσότερες από 20 χώρες και στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και καθηγητή στο ΠΑΔΑ Κώστα Αθανασάκη.

Στο στρογγυλό τραπέζι  θα συζητηθούν «Συνεργατικές Λύσεις για ένα Βιώσιμο Σύστημα Υγείας» με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν, εκτός του επικεφαλής της μελέτης για την Ελλάδα καθηγητή Κώστα Αθανασάκη, οι: Κυριάκος Σουλιώτης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου και Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, George Wharton, Senior Lecturer in Practice, Department of Health Policy, LSE, Stefan Weber, Global Head of Policy, Advocacy & Health Equity, Astra Zeneca, Δημήτρης Κοντοπίδης, patient advocate and social entrepreneur, European Lung Foundation Chair και George Valiotis, Executive Director, European Health Management Association (EHMA). Πέρα από την ελληνική πραγματικότητα και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, θα συζητηθούν ακόμη και οι εμπειρίες και τα αποτελέσματα από άλλες χώρες με στόχο τη διάχυση και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα συμπεράσματα αλλά και οι προτάσεις που θα προκύψουν από αυτή τη συνεδρία για τις συνεργατικές λύσεις που απαιτούνται για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας στην Ελλάδα.