Αγγελική Αγγέλη

Share:

Αγγελική Αγγέλη

Chief Portfolio Officer – Roche Hellas

Η Αγγελική Αγγέλη είναι κάτοχος πτυχίου Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου King’s College London. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας στο London School of Economics.
Διαθέτει περισσότερα από 21 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον υγειονομικό και φαρμακευτικό κλάδο, έχοντας διατελέσει στέλεχος σε ανώτατες διεθνείς διοικητικές θέσεις ευθύνης σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του χώρου στο Λονδίνο και την Ελλάδα, με ευρύ και πολυσχιδές γνωστικό αντικείμενο στα πεδία Market Access, Government Affairs, Public Affairs, Corporate Affairs, Marketing και Scientific Affairs. Συγκεκριμένα, η Αγγελική έχει ηγηθεί με επιτυχία πολυπληθών ομάδων ως Director και Επικεφαλής τμημάτων στις εταιρείες Aventis, Sanofi, AstraZeneca και Philip Morris International.
Από τον Σεπτέμβριο 2020 έχει αναλάβει τη θέση της Chief Portfolio Officer στη Roche Hellas με ευθύνη των τμημάτων Sales, Marketing και Market Access. Πρόκειται για έναν διευρυμένο ρόλο που καλείται να συντονίσει και ευθυγραμμίσει με τρόπο ολιστικό τη στρατηγική της εταιρείας, από την προετοιμασία για την είσοδο μιας θεραπείας στην ελληνική αγορά έως την αποζημίωση από το υγειονομικό σύστημα και τη διάθεσή της στους επαγγελματίες υγείας, και κατ’ επέκταση στους ασθενείς, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών.
Δραστηριοποιείται διαχρονικά ως ενεργό μέλος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου (AmCham) και του PhRMA Innovation Forum (PIF). Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (ΕΕΕΦ).
Η Αγγελική είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών, της Κατερίνας και της Έλενας.

Συμμετέχει σε: