Ζωή Γραμματόγλου

Share:

Ζωή Γραμματόγλου

Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

Η Ζωή Γραμματόγλου είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, με κατάρτιση στον Ερυθρό Σταυρό ως Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας και προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Το 1993 νόσησε από καρκίνο του μαστού, γεγονός που απετέλεσε την αφετηρία για την εθελοντική της δράση. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι και από το 2005 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μέσα από το πρόγραμμα Μαζί και στο Σπίτι που υλοποιεί ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους προσφέρει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στον οικείο χώρο στην περίοδο των θεραπειών ή στο τελικό στάδιο.

Η κ. Γραμματόγλου υποστηρίζει με έμφαση, ότι οι φορείς του εθελοντισμού μπορούν και πρέπει να είναι ισότιμοι συνομιλητές των φορέων της πολιτείας και του υγειονομικού μας συστήματος, στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών υγείας για τον καρκίνο. Για να ανταποκριθεί στην ανάγκη συσπείρωσης των δυνάμεων των συλλόγων ασθενών με καρκίνο, πρωτοστάτησε το 2011 στη συγκρότηση της ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ. της Διασωματειακής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο, και στη συνέχεια στη νομιμοποίησή της με τη δημιουργία της ΕΛΛ.Ο.Κ. – της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, όπου διετέλεσε μέλος του 1ου Δ.Σ. και συνέβαλε ουσιαστικά στο έργο της.

Συμμετέχει σε: