Θανάσης Λοπατατζίδης

Share:

Θανάσης Λοπατατζίδης

Εμπορικός Διευθυντής Ευρώπης, Όμιλος Affidea

Ο Θανάσης Λοπατατζίδης σπούδασε Αναλογιστική Στατιστική (Sheffield) και ακολούθως έλαβε Διδακτορικό στην Έρευνα & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Bristol) στην Αγγλία όπου και δίδαξε ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Στην Ελλάδα ως Σύμβουλος Διοίκησης & Πρόεδρος του Προγράμματος Εκσυγχρονισμού, συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ (1999 – 2003). Ακολούθως εργάστηκε στην Αγγλία στην ανάπτυξη εργαλείων ελέγχου ζήτησης υπηρεσιών υγείας (CAS Services ltd & AXA Ασφαλιστική). Από το 2007 έως τον Σεπτέμβριο 2016 συντόνιζε τις υπηρεσίες υγείας που παρείχε ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε συνεργασία με την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά. Από το Νοέμβριο 2016 είναι Εμπορικός Διευθυντής Ευρώπης και Μέλος του Ανώτατου Διοικητικού Οργάνου της Εταιρίας (Executive Committee) του Ομίλου Affidea υπεύθυνος για 16 ευρωπαϊκές χώρες.
Διαθέτει 22ετή εμπειρία στους τομείς παροχής υπηρεσιών υγείας, ασφάλισης υγείας & προώθησης ιδιωτικών προγραμμάτων αγωγής υγείας & πρόληψης.
Το ερευνητικό του έργο, σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, περιλαμβάνει περισσότερα από 20 προγράμματα και μελέτες. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 2 βιβλία και περισσότερα από 30 άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στα πεδία της έρευνας υπηρεσιών υγείας, επιδημιολογίας, πολιτικής και οικονομίας της υγείας, οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, κ.ά. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων, είναι κριτής άρθρων σε διεθνή & εθνικά επιστημονικά περιοδικά και είναι εταίρος σε διεθνείς επιστημονικές και επαγγελματικές εταιρίες όπως Royal Statistical Society Actuarial Chapter, International Society for Health Technology Assessment, British Health Managers Association κλπ.