Νικόλαος Τσουκαλάς

Share:

Νικόλαος Τσουκαλάς

MD, MSc, PhD, Παθολόγος - Ογκολόγος, MSc Βιοπληροφορική, Διευθυντής, Ογκολογική Κλινική, 401 ΓΣΝΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», Αθήνα

Ο κ. Νικόλαος Τσουκαλάς (MD, MSc, PhD) είναι Παθολόγος-Ογκολόγος. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ (MD) το 1999 και ολοκλήρωσε την ειδίκευση στην Παθολογική – Ογκολογία το 2009. Εργάσθηκε ως επιμελητής στο τμήμα ογκολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΓΣΝΑ) για 3 χρόνια. Από το 2013, ο Δρ Τσουκαλάς εργάσθηκε ως κλινικός ερευνητής στην ογκολογία στο NHS Trust Guy’s and St Thomas Hospital στο Λονδίνο για 2,5 χρόνια. Ήταν επίσης εκπαιδευτής και εξεταστής στη Σχολή Ιατρικής Εκπαίδευσης στο King’s College και στη Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής στο Λονδίνο. Στη συνέχεια, εργάσθηκε ως διευθυντής στο ογκολογικό τμήμα του ΝΙΜΤΣ στην Αθήνα και ήταν συντονιστής της διεπιστημονικής ομάδας για τη διαχείριση ασθενών με καρκίνο σε αυτό το νοσοκομείο για 3,5 χρόνια (2016-2019). Ακολούθως, εργάσθηκε ως αναπληρωτής διευθυντής στο ογκολογικό τμήμα του 401 ΓΣΝΑ για 3,5 χρόνια (2019-2023). Επί του παρόντος, είναι διευθυντής στο ογκολογικό τμήμα του 401 ΓΣΝΑ και επιμελητής στο “Ερρίκος Ντυνάν – Henry Dunant” Hospital Center στην Αθήνα από το 2020.
Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στη Βιοπληροφορική και διδακτορική διατριβή στον καρκίνο του πνεύμονα (MSc και PhD από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έλαβε τη διαπίστευση της ESMO στην Παθολογική-Ογκολογία δύο φορές το 2009 και το 2015. Επιπλέον, παρακολούθησε την Ελληνική Ακαδημία Ογκολογίας για δύο χρόνια.
Ο Δρ Τσουκαλάς είναι σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ-HeSMO). Επιπλέον, είναι Επιστημονικός Διευθυντής της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας από τον Ιανουάριο του 2020. Ήταν Πρόεδρος-Συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Νέων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ-HeGYO) για τρία χρόνια από το 2014. Ο Δρ Τσουκαλάς είναι μέλος της ESMO, ASCO, ECCO, ESO, ENETS, MASCC και ESMO OncologyPro. Έλαβε υποτροφίες από την ESMO, την HeSMO και το Ίδρυμα Ελληνικών Κρατικών Υποτροφιών (IKY).
Ο Δρ Τσουκαλάς έχει δημοσιεύσει αρκετές ενδιαφέρουσες επιστημονικές εργασίες για διαφορετικούς τύπους όγκων, κεφάλαια σε ογκολογικά βιβλία και είναι κριτής σε διάφορα ιατρικά περιοδικά.

Συμμετέχει σε: