Ουρανία Τοδούλου

Share:

Ουρανία Τοδούλου

Π.Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» | Νοσοκομειακή Φαρμακοποιός, PhD, Διευθύντρια ΕΣΥ

Η Ουρανία Τοδούλου είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Φαρμακευτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει ποικίλες εργασίες σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά με ομότιμους αναθεωρητές.

Έχει διατελέσει Νοσοκομειακή Φαρμακοποιός Ε.Σ.Υ. στο ΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας» από το 1996 έως το 2015, ενώ από το 2015 είναι Διευθύντρια Φαρμακοποιός Ε.Σ.Υ. στο Π.Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα».

Λοιπές δράσεις στον τομέα του φαρμάκου:

  • Έως το 2019, ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ογκολόγων Φαρμακοποιών (European Society of Oncology Pharmacy – ESOP)
  • Το διάστημα 2013-2019 ήταν μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), αρχικά ως Ταμίας και τέλος ως Αντιπρόεδρος
  • Έως το 2019, ήταν Μέλος της Επιτροπής Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Ελέγχου της Φαρμακευτικής Δαπάνης του Υπουργείου Υγείας καθώς και Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Ειδικής Επιτροπής Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων (Θετική Λίστα)
  • Μέλος της Επιτροπής για την Τροποποίηση του ΠΔ 108/1993 «Συγκρότηση, Οργάνωση και Λειτουργία του Νοσοκομειακού Φαρμακείου» που συστάθηκε από το ΥΥΚΑ και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας
  • Μέλος της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Διαγωνισμών Φαρμάκου του Ε.Κ.Α.Π.Υ.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.

Συμμετέχει σε: