Σωτήρης Βανδώρος

Share:

Σωτήρης Βανδώρος

Καθηγητής Οικονομικών Υγείας, University College London (UCL)

Ο Σωτήρης Βανδώρος είναι Καθηγητής Οικονομικών Υγείας στο UCL (University College London), όπου είναι διευθυντής του προγράμματος Executive MBA Health. Είναι επίσης Adjunct Αναπληρωτής Καθηγητής στο Harvard University.

Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Κοσμήτορας στο King’s College London και είναι κάτοχος διδακτορικού από το London School of Economics.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται τα οικονομικά της υγείας και η συμπεριφορική επιστήμη. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνά του επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό, την τιμολόγηση και τη ρύθμιση της αγοράς φαρμάκων, καθώς και στην επίδραση των οικονομικών συνθηκών και της αβεβαιότητας πάνω στην υγεία και τις συμπεριφορές υγείας.

Οι έρευνές του έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και στα αποτελέσματα μελετών του αναφέρονται συχνά διεθνή ΜΜΕ.

Έχει διεξαγάγει έρευνα, μεταξύ άλλων, για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το NHS, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλπ.

Ο Σωτήρης Βανδώρος έχει διδάξει στα UCL, Harvard University, King’s College London, LSE, Brunel University, Sorbonne-Cité και Tata Institute of Social Sciences.

Συμμετέχει σε: