Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα

Share:

Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα

Παθολόγος Ογκολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Ε., Διευθύντρια στην Α᾽ Ογκολογική Κλινική Metropolitan Hospital, Αθήνα, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος «Ασκληπιός ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ», Ηράκλειο Κρήτης

H Ζαχαρένια (Ζένια) Σαριδάκη-Ζώρα, MD, PhD είναι για δεύτερη φορά Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), στο οποίο εκλέγεται από το 2013, διανύοντας την 5η θητεία της. Είναι Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθύντρια στην Α᾽ Ογκολογική Κλινική του Metropolitan Hospital στην Αθήνα και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ογκολογικού Τμήματος «Ασκληπιός ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ» στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ εργάζεται επίσης στην Ιδιωτική Κλινική «Ασκληπιείον Κρήτης» στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Γυναίκες στην Ογκολογία» «Women 4 Oncology – Hellas». Με πτυχίο Ιατρικής και Διδακτορική Διατριβή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Παθολογική Ογκολογία στην Παθολογική Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου το 2007. Έχει κλινική και εργαστηριακή ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Oxford University, στο Medical Oncology Unit of the Churchill and John Radcliffe Hospitals και στο Department of Clinical Pharmacology in the Radcliffe Infirmary, αλλά και στο Katholieke Universiteit Leuven, Center for Human Genetics O&N1 και στο Department of Digestive Oncology, University Hospital Gasthuisberg, Leuven, Belgium.

Έχει 54 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ενώ είναι συν-συγγραφέας σε 3 ιατρικά βιβλία. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε περισσότερα από 200, και ως προσκεκλημένη πρόεδρος διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζιών σε περισσότερα από 100 εθνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει διατελέσει μέλος της οργανωτικής επιτροπής περισσότερων από 60 εθνικών και διεθνών Συνεδρίων. Επίσης, έχει διατελέσει Deputy Managing Editor του επίσημου αγγλόφωνου περιοδικού της ΕΟΠΕ, Forum of Clinical Oncology (FCO) από το 2014 έως το 2017. Είναι ενεργό μέλος της Αμερικανικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας (ASCO, από το 2008 και ESMO, από το 2010, αντίστοιχα).

Συμμετέχει σε: