Μαριλένα Αναστασάκη

Share:

Μαριλένα Αναστασάκη

MSc, PhD, Ερευνήτρια Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας και Επιδημιολογίας

Η Μαριλένα Αναστασάκη αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών (BSc) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2012 και έλαβε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα στη Βιοστατιστική (MSc) από το ίδιο Πανεπιστήμιο το 2015. Ολοκλήρωσε επίσης το 2015 μια υποτροφία πρακτικής άσκησης στο Julius Center του University Medical Center Utrecht στην Ολλανδία, χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα Erasmus+/Placement. Από τότε, εργάζεται ως ερευνήτρια στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΚ), αποκτώντας το Διδακτορικό της Δίπλωμα στη Δημόσια Υγεία και Επιδημιολογία το 2022. Οι τομείς ενδιαφέροντός της περιλαμβάνουν την παγκόσμια υγεία (global health), την επιστήμη υλοποίησης (implementation science), την πρόληψη των νόσων, την τροποποίηση του τρόπου ζωής και την αλλαγή συμπεριφοράς, τους κοινωνικοοικονομικούς προσδιοριστές της υγείας, την ενδυνάμωση της κοινότητας, την επαγγελματική εκπαίδευση και την ολοκληρωμένη φροντίδα (integrated care).

Η Μαριλένα έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε περισσότερα από 10 διεθνή προγράμματα (συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων προγραμμάτων Horizon της Ε.Ε.) και σε έναν μεγάλο αριθμό τοπικά χρηματοδοτούμενων έργων. Έχει λάβει επιχορήγηση Stipendium από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Linkoping της Σουηδίας και είναι επίσης συνδεδεμένη με το Ερευνητικό Κέντρο για τις Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Εκπαιδευτικές Επιστήμες (ΚΕΜΕ) του ΠΚ μέσω του Εργαστηρίου Υγείας και Κοινωνίας της Ιατρικής Σχολής. Είναι επίσης διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό του ΠΚ «Δημόσια Υγεία – Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Υπηρεσίες Υγείας» (μαθήματα: Μεθοδολογία Έρευνας, Επιδημιολογία και Επιδημιολογία Λοιμωδών Νοσημάτων) και επισκέπτρια διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό «Κοινοτική Φροντίδα Υγείας» του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου (μαθήματα: Αρχές Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας & Βιοστατιστική). Η Μαριλένα έλαβε Ακαδημαϊκή Υποτροφία από τη Σχολή Ιατρικής του ΠΚ το 2021.

Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε επιστημονικές δημοσιεύσεις (31 στην PubMed) και ως ομιλήτρια σε πάνω από 20 διεθνή συνέδρια. Είναι Associate Editor στο περιοδικό ‘Primary Health Care Research and Development’, κριτής σε επιστημονικά περιοδικά και μέλος σε τρεις επιστημονικές εταιρείες. Μιλάει Αγγλικά σε υψηλό επίπεδο και έχει γνώση και εμπειρία στη χρήση εξειδικευμένων στατιστικών λογισμικών.

Συμμετέχει σε: